Egyéni szülésfelkészítés, tanácsadás

Egyéni szülésfelkészítés, tanácsadásMindennapi munkám során egyre gyakrabban találkozom a gyermeket váró párok részéről azzal a jogos igénnyel, hogy életük nagy eseményére felelősségteljesen szeretnének felkészülni és ehhez megfelelő szakmai segítséget várnak.

Napjainkban nem könnyű a rengeteg információból, véleményből kiválasztani azokat, amelyeket a leendő szülők valóban hasznosítani tudnak.

Sokakban az a kép él, hogy a szülésfelkészítés többnyire az általános információk átadása mellett a helyes légzéstechnika és a vajúdási, kitolási pozíciók megtanulását jelenti.

Az egyéni szülésfelkészítés

nem csupán a gyakorlati kérdések átbeszélésében és a fizikai folyamat kísérésében nyújt segítséget, hanem az egyénre szabott információátadás révén lelki felkészítést is ad. A leendő szülőpár mindkét tagja megfogalmazhatja kétségeit, félelmeit, elmondhatja esetleges korábbi negatív tapasztalatait. Fel lehet tenni minden olyan kérdést, amit csoportban esetleg nem mernek. Ezek által nagymértékben csökken az egyéni stressz és szorongás, sokkal könnyebbé válik az egymásra és az éppen létrejövő családra való hangolódás.

A várandósság egy olyan érzékeny időszak egy nő életében, 

amikor fokozottan figyel saját teste jelzéseire. Azok a nők, akik nem érzik biztonságban magukat, többnyire jobban kontrollálják az eseményeket. A kontroll pedig tudatos síkra tereli figyelmüket, ezzel megnehezítve az ösztönös állapot megélését. Ahhoz, hogy az ösztönös állapot létrejöhessen ­– amelyben szülésélmény pozitív lehet – a kismama és párja között is megfelelően intim kapcsolat szükséges.

Az egyéni szülésfelkészítés előnye, hogy önbizalmat, biztonságot ad, ami az optimális döntések meghozatalát elősegíti. A kismama összhangba kerül önmagával, és anyaként is gyorsabban rátalál saját érzéseire és így problémamentes, pozitív szülésélménye lehet.

Az egyéni szülésfelkészítés ajánlott azoknak, akik:

  • tudatosan szeretnének felkészülni a nagy eseményre
  • a párjukat is szeretnék belevonni a babavárás csodájába
  • szoronganak a fájdalomtól
  • szeretnék megelőzni a komplikációkat
  • egy előző szülés traumáját hordozzák magukban
  • egy előző szülés/császármetszés miatt kudarcélményük van
  • úgy érzik túl sokféle információt kaptak már, amelyek nem adnak egységes, megnyugtató képet
  • az alapinformációk mellett egyéni figyelemre vágynak
  • NEM CSAK ÁTÉLNI, HANEM MEGÉLNI SZERETNÉK A BABAVÁRÁST

Bejelentkezés:

+36 20 400 9054

Széchenyi 2020

Kiskönyv

Kérem, hogy a terhesgondozási könyvet („kiskönyv”) mindenki hozza magával! Ígérem, nem írok bele semmit :), de számomra segítséget jelent, hiszen így sokkal gyorsabban és könnyebben át tudom tekinteni a várandóssággal kapcsolatos eddigi történéseket.

részletek

Magzati Állapotfelmérés

Nem csak 5D Ultrahang, - Magzati Állapotfelmérés. Ha csak azt szeretnéd tudni, hogy van a baba a pocakban.

részletek

Ajánlások, praktikák a 5D ultrahang vizsgálathoz

részletek

Milyen tényezők befolyásolják a 5D ultrahang vizsgálat sikerét?

részletek

Egyéni szülésfelkészítés, tanácsadás

Az egyéni szülésfelkészítés nem csupán a gyakorlati kérdések átbeszélésében és a fizikai folyamat kísérésében nyújt segítséget, hanem az egyénre szabott információátadás révén lelki felkészítést is ad.

részletek